Ana Sayfa Hakkımızda Haberler S.S.S. Site Haritası İletişim

info@malatyapazari.net
Şehrinden, Sofranıza Taptaze Ürünlerimizle Hizmetinizdeyiz... 150 TL ve üzeri alışverişlerinizde Kargo ücretiniz bizden..
Ürün Grupları
Yeni Yıl Paketi
Özel Karışımlarımız
Özel Ürünlerimiz
Hediyelik Kayısılarımız
Kuru Kayısılarımız
Yaş Kayısılarımız
Kayısı Atomlarımız
Meyve Dönerlerimiz
Pestil ve Muska Çeşitlerimiz
Sucuk Çeşitlerimiz
Bal & Pekmez Ürünlerimiz
Kozmetik Ürünlerimiz
Kurutulmuş Ürünlerimiz
Çekirdek Çeşitlerimiz
Lokum Çeşitlerimiz
E-Posta Listesi
Gizlilik Politikasını Okumak İçin Tıklayın
Ürün Arama
En Çok Gezilen Ürünler
Karadut Pekmezi
Organik Gün Kurusu
Bol Antep Fıstıklı Muska
Cezerye(Mersin)
Beyaz Dut Kurusu
Kenger Sakızı
Elma Kurusu
Kara Kovan Balı
Siyah Kuru Erik
Besni Üzümü
Cevizli Üzüm Sucuğu
Ballı Fındıklı Pestil Sarma
Alışveriş Sepetim
En Çok Satan Ürünler
Organik Gün Kurusu
Bol Antep Fıstıklı Muska
Karadut Pekmezi
Siyah Kuru Erik
Elma Kurusu
Cevizli Üzüm Sucuğu
Beyaz Dut Kurusu
Çifte Kavrulmuş Kuş Lokumu
Ağın Leblebisi
Cevizli Dut Pestili
Cezerye(Mersin)
Sarı Kuru Kayısı (İslimli)

Bizden Haberler

10 Şubat 2010 Çarşamba 11:19:00
Susam Yağı ve Faydaları

Zeytinyağı, susam yağı ve badem yağı... Üçü de evde kullanılan cilt kozmetiğinde önemli bir yere sahip... Zeytinyağı kırışıklıkara iyi gelirken, badem yağı cildinizi nemlendirip canlandırır. Susam yağı ise, içerdiği antioksidanlar sayesinde gençleştirici özelliğe sahip. Ama bir şartla: İşe yaramaları için saf ve katkısız olmalılar.

Kış mevsiminde cildinizle çok sorun yaşıyorsunuz Cildiniz kuruyor, çatlıyor, pul pul dökülüyor. Bu riskli durumlarda onu nemlendirmek ve beslemek gerekir; çünkü nemsiz bırakılan ve bakımsız kalan bir ciltte, sadece çatlama değil, kırışıklık da oluşur. Şunu unutmayalım, kuruyan cilt erken yaşlanır. Doğal ürünlerin güzellikteki etkileri saymakla bitmez. Bütün bu risklere karşı doğal yağlardan nasıl yararlanmak gerektiğini bilmek gerekir.

Susam tohumları ve susam yağı kansere neden olabilen hücresel hasarları önleyebilen bir antioksidan olan zengin bir fitik asit kaynağıdır. Latince adı Sesamum indicum olan susam Pedeliaceae familyasındandır. Susamın tohumlarından %50 oranında susam yağı (Sesami oleumun) elde edilir. Susam tohumları potasyum, kalsiyum, fosfor, demir ve B vitamini içerir.

Susam Yağının Faydaları

Sesamum indicum bitkisinin olgun tohumlarından, presleme yoluyla elde edilen sabit bir yağ olan susam yağı vitamin mineral antioksidanlar ve lesitin bakımından zengin bir besindir.Susam yağında, sesamol, sesamin ve sesamolin adında  antioksidan bileşikler yeralır.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.
  • İçindeki demir ve vitaminler nedeniyle kansızlıkta doğal bir destektir.
  • Japonyada yapılmış araştırmalar susam yağının bağırsak kanserine karşı koruyucu olabileceğini göstermiştir.
  • Susam yağında beyin ve sinir hücreleri için yararlı olan lesitin bulunur.
  • Susam tohumu kalbi sağlığı için yararlı  E vitamini de içerir. Kolesterolün ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde yardımcıdır.
  • Susam yağından elde edilen susaminin kolesterolü kontol altında tutmakta yardımcı olabileceği belirtiliyor.
  • Güneşten koruyucu yağ olarak kullanılabilir. Güneş ışığındaki UVA ve UVB‘den büyük ölçüde koruma sağlayıcı etkisi vardır.
  • Eklem sorunlarında ağrının azaltılmasına yardım etmesi susam yağı yararları arasındadır.
  • Yara ve yanık gibi durumlarda dışardan uygulanır. Romatizma ağrılarının giderilmesinde kullanılır.
  • Yorgunluğa karşı enerji verir.
  • Cilt sorunları ve mantar enfeksiyonlarına karşı faydalıdır.
  • Cilt sağlığı için önemlidir. Cildin yaşlanmasını engellemeye yardım eder.
  • Saç diplerine ve tırnaklara sürülür.
  • Saçları besler ve canlılık kazandırır. Saça ve cilde masaj biçiminde uygulanır.
  • Vitamin ve kalsiyum eksikliği sebebiyle sorunlu hale gelmiş tırnaklar için yararlıdır.
  • Masaj yağı olarak aromaterapide önemli yer taşır. Susam yağı Ayurvedik tedavide de sıkça kullanılır.
  • İçindeki doğal lesitin antioksidanların ve de yağa eklenmiş olan diğer maddelerin ciltten kolay bir şekilde derinlemesine emilimini sağlar.
  • Dahilen müshil olarak kullanılır.
  • Mayonez, soslar ve zeytinyağlı yemeklere ve salatalara lezzet vermek amacıyla da kullanılır.
  • Susam yağı tohumların preslenmesiyle elde edilir. Susam yağı alırken kavrulmamış susam tohumlarından soğuk sıkımla ve ısıl işlem görmeden üretilmiş, katkı maddesi eklenmemiş ve başka yağlarla seyreltilmemiş ve de renklendirici maddeler kullanılmamış olanlar tercih edilmelidir.
  • Susam yağının etkisinden faydalanmak için kavrulmaması, sıcak suyla temas etmemesi ve ısıdan korunması gerekir.
  • Serin, ışıktan uzak şekilde ve de ağzı kapalı biçimde saklanmalıdır.
  • Bazı kişilerde dahilen kullanım alerjik etkiye neden olabilir.
    Alıntıdır

Diğer Haber Başlıkları

 A VİTAMİNİ KANSERE KARŞI KORUYOR
 KAYISI ve KAYISININ FAYDALARI
 Arı Sütü ve Faydaları
 Üzüm Çekirdeği Yağı
 Çörekotu yağı ve Faydaları
 Badem Yağı ve Faydaları
 Dut Pekmezinin Faydaları
 Karadut Pekmezi!!
 Organik Kozmetik
 Pekmez Çeşitleri ve Faydaları
 Pekmez Nedir, Faydaları Nelerdir?
 Kayısı Sabunu
 Gerçek Bal
 İncirin Faydaları
 Kuru Üzümün Faydaları
 Cevizin Faydaları
 Kayısının Faydaları
 Kayısı Kili ile Besleyici Maske
 Duru bir cilt için günde 5 kayısı..
 Sigara ve Alkol Kullananlara Kayısı
 Osteoporoz için Pekmez
 Balın Yararları
 Siyah Üzüm ve Faydaları
 Egzamaya karşı Beyaz Dut Kürü
 Hurmanın Faydaları
 Armut Kurusu ve Faydaları
 Elma kabuğunun faydaları
 Elma Kurusunun Yararları
 Organik Kayısı Yetiştiriciliği
 Dünyada Yetiştirilen Bazı Kayısı çeşitleri
 Yerli Kayısı Çeşitleri
 Kayısının Besin Değeri
 Pestilin Faydaları
Hediyelik Kayısılar Yaş Kayısılar Pestil ve Muska Bal ve Pekmez Kuru Ürünler Sucuk Çeşitleri Lokum Çeşitleri Meyve Dönerleri Özel Ürünler

Copyright © 2009
Ana Sayfa Hakkımızda Haberler S.S.S. Site Haritası İletişim